Semnătura electronică

Semnarea electronică a declarațiilor se efectuează folosind un certificat digital obținut de la unul dintre cei 5 furnizori acreditați din România.

Tipuri de token

Certificatul digital folosit la semnătura electronică se află pe un dispozitiv criptografic numit token și care este protejat la acces printr-un cod pin. În funcție de furnizor și tipul token-ului, există unele aspecte importante de luat în considerare atunci când îl cumpărați. Posibilitatea token-ului de a reține codul pin înseamnă ca acesta să nu fie solicitat la fiecare semnare sau autentificare și facilitează procedura automată de semnare și transmitere a declarațiilor. În cazul în care codul pin a fost introdus greșit de mai multe ori, token-ul se blochează. Pentru unele modele, există posibilitatea de deblocare folosind un cod puk, însă pentru altele, este necesară cumpărarea unui nou certificat.

Unii furnizori pot emite certificate „în Cloud”, aflate fizic pe serverul lor și pentru care se solicită introducerea unui cod OTP primit prin SMS de fiecare dată când semnați un document sau vă autentificați. Acest tip de certificate este incompatibil cu TDec.

FurnizorTokenReține pinDeblocarePreț certificat + tokenPreț reînnoire certificat
AlfasigneTokenDaDa, online35 € / an29,9 € / an
CertdigitalCryptoIDNuNu45 € / an27 € / an
fără token (Cloud)Incompatibil cu TDec27 € / an27 € / an
CertsignAladdin
Athena
Gemalto
Safenet
DaDa, cod puk47 € / an30 € / an
fără token (Cloud)Incompatibil cu TDec39 € / an39 € / an
DigisigneTokenDaNu48,9 € / an29,9 € / an
Trans SpedCryptoIDNuDa, la furnizor54 € / an30 € / an
fără token (Cloud)Incompatibil cu TDec22,50 € / an22,50 € / an

Prețurile sunt exprimate în EURO și nu includ TVA. Pentru cumpărare, adresați-vă direct furnizorilor.